Kinderboekenweek
De Kinderboekenweek is begonnen en dit jaar draait alles om “Lekker Eigenwijs!” Wij zijn superenthousiast om dit speelse en creatieve thema met de kinderen te ontdekken. Met boeken als Mees kees tot Matilda en van de NEEhoorn tot de dappere ridster, lezen de kinderen alles over personages die een klein beetje eigenwijs en tegendraads zijn. Bij onze opvanglocatie’s stimuleren we kinderen om hun eigenzinnige kant te ontdekken. Lezen speelt hierin een grote rol. Kinderen die goed kunnen lezen, begrijpen beter wat ze lezen en dit is zeer belangrijk voor de rest van hun leven.

De boeken van de Kinderboekenweek.

BoekStart
BoekStart een initiatief van de bibliotheek Gooi+, stimuleert lezen vanaf jonge leeftijd. Ouders ontvangen een gratis boekenpakket voor hun baby en kunnen terecht bij de bibliotheek voor tips over voorlezen. Kinderopvang Huizen heeft een samenwerking met de bibliotheek, om de jongen kinderen op de opvang in contact te brengen met boeken. Door middel van diverse activiteiten met en om boeken wordt er bijgedragen aan de ontwikkeling van je kind. Hierbij zijn zorgvuldig gekozen prentenboeken het uitgangspunt.

Voorleesexpress
De VoorleesExpress in Huizen, ook een initiatief van de bibliotheken, ondersteunt kinderen van 2 tot 8 jaar bij hun taalontwikkeling. Vrijwilligers werken in twintig weken aan de taalontwikkeling van kinderen bij gezinnen thuis. Ze spelen taalspelletjes, lezen voor en stimuleren zo het plezier in lezen. Kinderopvang Huizen attendeert ouders op deze mogelijkheid om zo kinderen thuis beter te ondersteunen in taal. Deze samenwerking zorgt ervoor dat kinderen niet alleen hun taalvaardigheid verbeteren, maar ook een sterke basis leggen voor een goede start op de basisschool.